Hoppa till innehåll

Skaraborg

Välkommen till Skaraborgskretsens lokala hemsida! Här hittar du nyheter och information som gäller arbetsterapeuter och arbetsterapi i Skaraborg.

INSPIRATIONS OCH KVALITETSDAG för arbetsterapeuter

15 oktober

Tema: Vi får vardagen att funka

Gratis för medlemmar, övriga betalar 200 kronor.

Ur innehållet:

  • Monica Bertilsson, Med dr. leg arbetsterapeut
    Ämne: Psykisk ohälsa, arbetsförmåga och återgång i arbete.  
  • Kristin Lork, leg arbetsterapeut/ rehabkoordinator, Närhälsan
    Ämne: "Att möta personer med psykisk ohälsa. Vad kan en arbetsterapeut tillföra? Workshop

Här hittar du inbjudan

Anmälan senast 9 oktober 2014 på mail till: Ann-Sofie Lugn

Gå med i vår Facebookgrupp FSA Skaraborg

Till Facebook Gruppen är sluten. Du går med genom att skicka en förfrågan till Berit Axelsson eller någon annan medlem i gruppen.

Kretsmöte  hölls 6 oktober 2014

Vi sågs på utsikten Skaraborgs Sjukhus Skövde klockan 17:30.

Vi börjar med att mumsa smörgåstårta. Sedan fortsatte vi kvällen med berättelser om hur dt är att arbeta inom några olika arbetsområden.

Ingrid Melander gav en målande beskrivning om sitt arbete i habiliteringen utifrån ett par patientfall. Eva-Lena Berggren som är nystartad egen företagare och arbetar inom primärvården skildrade sitt nya arbetsliv. Till sist berättade Mirela Besic och Berit Axelsson från Närhälsan i Skövde om sitt jobb. Styrelsen har fått positiv respons från kvällen, det finns fler arbetsplatser att berätta om.

Du fanns också möjlighet att förse dig med FSA´s material inför Arbetsterapins dag 16/10.

Inför valet

Insändare i SLA, SKLT och NLT

Vi har ställt frågor till politiker om skolan och vårdvalet. Tre partier har svarat och övriga har inte hört av sig. De som svarat är Centerpartiet, Folkpartiet och Moderaterna. Utifrån deras svar har vi skrivit en insändare om arbetsterapeuter i skolan. Du kan läsa hela insändaren här. Hjälp till att hålla koll på om insändaren besvaras eller kommenteras! Hela insändaren finns här.

Debattera mera!

Nu gäller det! Det är nu du har chansen att ställa dina politiker till svars. Gå på de valmöten som hålls där du finns. Fråga hur det tänkt sig att elever som behöver stöd i skolan skall få det när det inte finns några arbetsterapeuter i skolan. Fråga hur Vårdval Rehab skall garantera att "icke lönsamma" patienter med stora behov skall få den rehabilitering som behövs. Eller fråga om det som känns av vikt just där du bor eller jobbar.

Kalender

25 november Styrelsemöte i Skara

Årsmötet 2014

Rapport från årsmötet som hölls 11 mars på Seniorcafét i Skara

Cirka 25 medlemmar samlades i den trivsamma lokalen. Vi fick information om caféverksamheten som drivs av eldsjälar från kommunens pensionärsföreingar. Det är öppet sex dagar i veckan och alla är välkomna. Det har blivit en populär träffpunkt och det finns många stamgäster. Speciellt viktigt är det för många ensamma personer att komma hit och få en pratstund.

Efter att vi intagit en läcker pajbuffé hölls årsmötesförhandlingarna. 2013 lades till handlingarna och vi blickar fram emot ett nytt verksamhetsår. Annika, vår trogna kassör har valt att avgå. Som tack för ett mycket gott arbete i styrelsen överräcktes en vacker blomsterbukett. En ny styrelseledamot, Mirela Besic hälsades välkommen. Styrelsen fick i uppdrag att försöka fylla de vakanta platser som finns. Än är det alltså inte för sent att dra sitt strå till stacken och delta i kretsens arbete!

Som avslutning fick vi information projektet Tekik för alla som kommunrehab i Skara arbetar med.  Eva Eriksson visade exempel på smarta ting vid olika typer av funktionshinder. Till sist berättade Susanne Eckelöv och Anna Carlsson om hur det är att jobba som arbetsterapeut hos Personalstrategerna. De utreder arbetsförmåga på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Målgruppen är personer som ofta är långt från arbetsmarknaden. Åhörarna visade stort intresse för deras arbetsområde och frågorna var många.

Kretsen

Kretsen har cirka 260 medlemmar. De flesta är anställda i landsting eller kommun. Några har privata arbetgsgivare. Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan är andra arbetsgivare. Det finns också enstaka med eget företag. Styrelsen väljs ett år i taget. Förutom årsmöte arrangeras minst ett kretsmöte.

Medlem

Som medlem kan du få stöd av dina lokala ombudsmän när det gäller löne- och anställningsfrågor. Du hittar dem under Skaraborgs kontaktuppgifter. Du får också tillgång till olika medlemsförmåner genom ditt medlemskap i FSA.

Ansvarig för sida:

Berit Axelsson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kretskommunikatör

E-post:
Uppdaterad: 2014-11-04

Vad tycker du?

Observera att din kommentar kommer att bli synlig för alla besökare. Är din fråga av mer privat karaktär, mejla eller ring oss istället.

 

Kalendarium

Januari 2015
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Visa typ av aktiviteter:

28 januari

Inga aktiviteter det här datumet

Kommande aktiviteter

2015-01-29

Utskottskonferens 2015

12:00-15:30 Särskild inbjudan har gått ut till Utskottsledamöterna.

2015-01-30

Chefsfredag Örebro

14:00-16:30 Lyssna till Ingrid Tollgerdt-Andersson, författare och filosofiedoktor. Du kommer även att få ett exemplar av den nya,...

Visa flera aktiviteter