Hoppa till innehåll

Skaraborg

Välkommen till Skaraborgskretsens lokala hemsida! Här hittar du nyheter och information som gäller arbetsterapeuter och arbetsterapi i Skaraborg.

Vad vill du se på vår hemsida?

Alla förslag till innehåll på den här sidan välkomnas! Kontakta Berit Axelsson som är kretskommunikatör med dina tankar om vad du eller andra vill läsa på den här sidan. Kommentera gärna!

Inför valet

Insändare i SLA, SKLT och NLT

Vi har ställt frågor till politiker om skolan och vårdvalet. Tre partier har svarat och övriga har inte hört av sig. De som svarat är Centerpartiet, Folkpartiet och Moderaterna. Utifrån deras svar har vi skrivit en insändare om arbetsterapeuter i skolan. Du kan läsa hela insändaren här. Hjälp till att hålla koll på om insändaren besvaras eller kommenteras! Hela insändaren finns här.

Debattera mera!

Nu gäller det! Det är nu du har chansen att ställa dina politiker till svars. Gå på de valmöten som hålls där du finns. Fråga hur det tänkt sig att elever som behöver stöd i skolan skall få det när det inte finns några arbetsterapeuter i skolan. Fråga hur Vårdval Rehab skall garantera att "icke lönsamma" patienter med stora behov skall få den rehabilitering som behövs. Eller fråga om det som känns av vikt just där du bor eller jobbar.

Kalender

26 augusti stryrelsemöte

6 oktober Kretsmöte på Utsikten Skaraborgs sjukhus Skövde. Inbjudan kommer.

25 november Styrelsemöte i Falköping, Barnhabiliteringen

Årsmötet 2014

Rapport från årsmötet som hölls 11 mars på Seniorcafét i Skara

Cirka 25 medlemmar samlades i den trivsamma lokalen. Vi fick information om caféverksamheten som drivs av eldsjälar från kommunens pensionärsföreingar. Det är öppet sex dagar i veckan och alla är välkomna. Det har blivit en populär träffpunkt och det finns många stamgäster. Speciellt viktigt är det för många ensamma personer att komma hit och få en pratstund.

Efter att vi intagit en läcker pajbuffé hölls årsmötesförhandlingarna. 2013 lades till handlingarna och vi blickar fram emot ett nytt verksamhetsår. Annika, vår trogna kassör har valt att avgå. Som tack för ett mycket gott arbete i styrelsen överräcktes en vacker blomsterbukett. En ny styrelseledamot, Mirela Besic hälsades välkommen. Styrelsen fick i uppdrag att försöka fylla de vakanta platser som finns. Än är det alltså inte för sent att dra sitt strå till stacken och delta i kretsens arbete!

Som avslutning fick vi information projektet Tekik för alla som kommunrehab i Skara arbetar med.  Eva Eriksson visade exempel på smarta ting vid olika typer av funktionshinder. Till sist berättade Susanne Eckelöv och Anna Carlsson om hur det är att jobba som arbetsterapeut hos Personalstrategerna. De utreder arbetsförmåga på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Målgruppen är personer som ofta är långt från arbetsmarknaden. Åhörarna visade stort intresse för deras arbetsområde och frågorna var många.

Arbetsterapins dag 2013, vad gjorde vi?

Debattartikel

Styrelsen skickade en debattartikel till sju lokaltidningar i Skaraborg. Artikeln handlade om arbetsterapeutens roll i skolan. Den version av artikeln som togs in i Skaraborgs Allehanda (SLA) kan du läsa här.

Hört och sett

Aktivitetshus i Karlsborg

I Skaraborgs Allehanda (SLA) fanns den 13 september en artikel om Aktivitetshuset i Karlsborg. Arbegtsterapeut Ann Lindquist Kari arbetar som handledare där. Deltagarna har någon form av funktionshinder och verksamheten är biståndsbedömd enligt LSS. Målet är att skapa mening och struktur i vardagen säger Ann.Exempel på aktiviteter i verksamhetenär att laga man mat, gå hundpromenader, delta i aktiviteter och göra utflykter i samhället.

Skaraborg

Skaraborgskretsen består av kommunerna Gullspång, Mariestad, Karlsborg, Töreboda, Götene, Skara, Lidköping, Skövde, Hjo, Tibro, Tidaholm, Falköping, Vara, Essunga och Grästorp. Skaraborg är en del av Västra Götalands Län.

Kretsen

Kretsen har cirka 240 medlemmar. De flesta är anställda i landsting eller kommun. Några har privata arbetgsgivare. Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan är andra arbetsgivare. Det finns också enstaka med eget företag. Styrelsen väljs ett år i taget. Förutom årsmöte arrangeras minst ett kretsmöte.

Medlem

Som medlem kan du få stöd av dina lokala ombudsmän när det gäller löne- och anställningsfrågor. Du hittar dem under Skaraborgs kontaktuppgifter. Du får också tillgång till olika medlemsförmåner genom ditt medlemskap i FSA.

Ansvarig för sida:

Berit Axelsson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kretskommunikatör

E-post:
Uppdaterad: 2014-08-27

Vad tycker du?

Observera att din kommentar kommer att bli synlig för alla besökare. Är din fråga av mer privat karaktär, mejla eller ring oss istället.

 

Kalendarium

September 2014
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Visa typ av aktiviteter:

02 september

08:00-17:00

European Forum for Primary Care

Konferensen tema är "The Future of Primary Care in Europe V, Twinning Population Health and Primary Care".

Visa flera aktiviteter